لزوم برگشت بودجه شهرداری ابهر
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ بودجه شهرداری ابهر در سال جدید (۱۴۰۴) با ۱۳ درصد افزایش به رقم ۷۸۳ میلیارد تومان به شورای اسلامی شهر ابهر جهت بررسی و تصویب ارسال شده که نیاز به تذکرات ذیل است:
بیشتر بخوانید
در شرایط کنونی کشور که تورم بیش از این عدد افزایشی در بودجه است این نوع پیشنهاد بودجه، منطقی و با تأکید بر پیشرفت و آبادانی نیست.
با این بودجه پیشنهادی شهرداری ابهر امکان اجرای پروژههای بزرگ و زیرساختی و توسعهای و تاثیرگذار در شهر امکانپذیر نیست.
قطعاً با این بودجه پیشنهادی کیفیت خدمات شهری با کاهش بسیاری روبهرو خواهد بود مانند: جمعآوری پسماند، آسفالت معابر، فضای سبز، پیشگیری و ایمنی.
با توجه به اینکه هر ساله مطالبات به حق شهروندان از مدیریت شهری رو به افزایش است لذا شهرداری با بودجه تصویبی قادر به پاسخگویی به نیازهای روزافزون و به حق شهروندان نخواهد بود.
توجه به نیازهای واقعی شهروندان هم یکی دیگر از مشکلات مطروحه در این بودجه است زیرا اولویتها بر اساس نظرسنجی علمی و نظرخواهی واقعی با شهروندان و شناسایی اولویتها بر اساس واقعیتها و نیازها ظاهراً انجام نشده است.
بودجه شهرداری ابهر به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه و پیشرفت این شهر، نقش بسیار مهمی در بهبود کیفیت زندگی شهروندان و ارتقای زیرساختهای شهری ایفا میکند. این بودجه، منبع تامین مالی برای اجرای پروژههای عمرانی، خدماتی، فرهنگی و اجتماعی است که به طور مستقیم بر زندگی روزمره مردم تاثیرگذار است.
بودجه شهرداری ابهر برای ساخت و نگهداری از جادهها، پلها، پارکها، اماکن ورزشی، مراکز فرهنگی و سایر تأسیسات شهری ضروری است. این زیرساختها نهتنها به بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک میکنند، بلکه به جذب سرمایهگذاری و توسعه اقتصادی شهر نیز منجر میشوند.
شهرداری ابهر مسئولیت ارائه طیف گستردهای از خدمات به شهروندان از جمله جمعآوری زباله، روشنایی معابر، نظافت شهر، آتشنشانی را بر عهده دارد. بودجه کافی برای ارائه این خدمات با کیفیت، از الزامات یک شهر پویا و زنده است.
با توجه به محدودیت منابع، برنامهریزی دقیق بودجهای برای توسعه پایدار شهر ضروری است. این بدان معناست که پروژهها و برنامههای شهرداری باید به گونهای طراحی شوند که ضمن تامین نیازهای فعلی، به نسلهای آینده نیز آسیب نرسانند.
توزیع عادلانه بودجه در مناطق مختلف شهر، از جمله محلات کمتر توسعه یافته، به کاهش نابرابریها و ارتقاء کیفیت زندگی همه شهروندان کمک میکند.
از راهکارهای بهبود وضعیت بودجه شهرداری ابهر به افزایش درآمدهای پایدار، بهبود کارایی و بهرهوری، شفافیت در بودجهریزی، برنامهریزی بلندمدت و جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی میتوان اشاره کرد.
موضوعی بسیار مهم و حیاتی برای بهبود خدمات شهری و توسعه پایدار این شهر است و شهرداری میتواند با اجاره اماکن تجاری و اداری شهرداری، فروش املاک مازاد، ایجاد اماکن تفریحی و گردشگری، برگزاری جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی،ارائه تسهیلات به سرمایهگذاران، ایجاد زیرساختهای لازم برای فعالیت واحدهای صنعتی، نصب پنلهای خورشیدی بر روی ساختمانهای شهرداری، فروش مازاد انرژی تولید شده
توسعه حمل و نقل عمومی با افزایش ناوگان اتوبوسرانی برای خود درآمد پایدار ایجاد کند.
برای افزایش درآمد پایدار شهرداری ابهر، نیاز به یک برنامه جامع و بلندمدت است که با مشارکت همه ذینفعان از جمله شهروندان، شورای شهر، شهرداری و بخش خصوصی تدوین شود. همچنین، نظارت مستمر بر اجرای این برنامه و ارزیابی نتایج آن، ضروری است.
جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی در پروژههای شهری، میتواند به کاهش بار مالی بر دوش شهرداری کمک کند.
در نهایت، میتوان گفت که بودجه شهرداری ابهر، کلیدی برای توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی شهروندان است. با برنامهریزی دقیق، شفافیت و مشارکت همه ذینفعان، میتوان از این بودجه به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
بر اساس مطالب فوق بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری ابهر نمیتواند پاسخگوی نیاز واقعی شهر و تأمینکننده نظرات شهروندان باشد و این بودجه به توسعه و پیشرفت شهر کمک نکرده بلکه سطح کیفیت خدمات موجب تشدید نارضایتی شهروندان در سال جدید خواهد بود.
لذا پیشنهاد به عودت بودجه پیشنهادی شهرداری ابهر و تعیین زمان جهت ارائه بودجه پیشنهادی اصلاح شده بر اساس تکالیف مدیریت شهری در برنامه هفتم توسعه و شهرداری اجتماعی محور و ظرفیت های جدید درآمدی و مدیریت هزینه در آستانه ۱۰۰ سالگی تأسیس شهرداری ابهر مورد انتظار از شورای اسلامی شهر ابهر بهعنوان اقدامی در شأن این شهر از سوی کارشناسان مدیریت شهری و مردم فهیم شهر ابهر برای همگامی با رهنمودهای رهبری و سیاست های نظام اسلامی را خواستارم.
محسن برجی، کارشناس ارشد مدیریت شهری
انتهای خبر/